Westin

Ingvar Westin var den som tillverkade det första Westinbetet. Han var en skicklig verktygsmakare som ville göra en leksak till sina barn. Han karvar då fram en skapelse som slingrar sig och rullar som en riktig fisk när man drar den genom vattnet. Eftersom den liknar ett överdimensionerat gäddbete döper han den till ”Jätte” – det svenska ordet för gigant. Westins Jätte var född och så även en helt ny simrörelse – ”The Westin roll”.

Trots att han tillverkade en leksak så drevs Ingvar Westin av passion och perfektion. Det dröjde inte länge förrän andra noterade det karakteristiska utseendet och rörelsen hos Jätte. Lokala gäddexperter jämförde dess perfekta balans och simrörelse från sida-till-sida med andra gäddbeten på marknaden. De upptäckte snart att storleken på Jätte och dess unika rörelsemönster hade en magisk dragningskraft på de största gäddorna. Barnens ”leksak” hade plötsligt fått ett seriöst syfte bland de vuxna.

Det dröjde inte länge förrän lokala gäddfiskare nära Ingvars hem i Skutskär vid Gävle krävde att han skulle tillverka fler och fler av dessa fantastiska beten i varierande färger. Jätte användes i lokala sjöar, åar och i den närliggande Östersjön – fantastiska gäddvatten som producerade mängder av välvuxna exemplar på det nymodiga betet. Ingvar hade snart fullt upp med att stilla efterfrågan på hans Jätte.

1977 fångas en enorm gädda i vikt över 20 kilo i skärgården utanför Norrtälje på Jätte. Redan på den tiden var wobblern vida berömd som det absolut hetaste storfiskbetet. Sedan dess har Jätte närmast fått en legendarisk status med ett oräkneligt antal storgäddor på sitt samvete.

Det som 1952 startade som en leksak för barn har nu blivit ett väl etablerat och betrott varumärke inom sportfiskeindustrin. Idag erbjuder Westin ett brett utbud av pålitliga beten, spön och andra sportfiskeprodukter – alla producerade med samma passion för perfektion som Ingvar Westins originalbete – och skapade för att tillfredsställa alla som söker verktyg för att utmana storfisken.

Visar 1–24 av 131 resultat

Rea!
278 kr
-91%
99 krkr
-92%
119 krkr
-54%
250 kr
-42%
1979 kr
Rea!
299 kr
Rea!
Paketpris!
249 kr
59 kr
-18%
Slut i lager
1600 kr
-25%
749 kr
Rea!
Gratis Goodiebag Värde 200Kr
-25%
Rea!
Gratis Goodiebag värde 200kr!
-25%
829 kr
Rea!
Gratis Goodiebag värde 200kr