Mustad

Mustad har ett stort utbud av fiskeutrustning där de bland annat tillverkar praktiska verktyg, hållbara krokar och knivar för olika ändamål. Företaget Mustad grundades för över 175 år sedan i Gjövik i Norge. Det handlade då om en fabrik som tillverkade wire och hästskosöm men som med åren allt mer kom att övergå till produktion av fiskkrokar. Vägen för företaget till att idag vara ett varumärke av världsklass har varit lång och krokig. Det var 1877 som en framsynt medlem av familjen Mustad insåg den stora fördelen med tillverkning av fiskekrokar. Till en början tillverkades krokarna för hand, en och en, men efter en revolutionerande idé från den unge uppfinnaren Mathias Top skapades en maskin som kunde tillverka flera krokar på löpande band.

Företaget var inte heller rädda för att ta in utländsk expertis när de insåg att den lokala kunskapen inte skulle räcka. Därför var de bland de allra första kroktillverkarna i världen som aktivt samlade in kunskap och kartlade sina konkurrenter. 1977 öppnade de sin fabrik i Singapore som än idag tillverkar produkter för sportfiske som flugor, beten, tafs, jiggar och mycket mer. Tack vare denna breda bas har företaget vuxit till ett stort internationellt företag med rötterna kvar i Norge. De allra flesta av krokarna går i dagsläget på export till USA.

I deras sortiment av krokar hittar du allt från vanliga metkrokar till krokar för hajfiske och andra specialkrokar för fiske i såväl hav som insjöar och vattendrag. Företaget tillverkar även olika typer av fästanordningar för krokar och knivar. Dessutom har de under senare tid börja tillverka vattentäta väskor av sjömanssäckstyp, som fungerar utmärkt för förvaring av kläder och annat som bör hållas torrt.

Visar alla 4 resultat

Visar alla 4 resultat

Slut i lager
69 kr
59 kr