Kräftfiske i Vättern – Snart är det dags!

Wiggler kräftbur med flyktöppning 12-pack

Kräftfiske i Vättern – Snart är det dags!

Det börjar bli dags för kräftfiske, och vi har fått hem första laddningen med kräftburar och tillbehör. Så passa på att köpa på er redan nu. Åtgången brukar vara stor, speciellt på de prisvärda flerpacken. Vi kommer även inom kort att sälja kräftbete i vår fiskebutik i Jönköping (Huskvarna).

Kort sammanfattning av reglerna för kräftfisket på allmänt vatten i Vättern:

Fiskeperiod

Kräftfiske utan tillstånd på allmänt vatten i Vättern är tillåtet från fredag klockan 17.00 till söndag kl. 17.00 under tre på varandra följande helger med start den sista fredagen i augusti. Under 2021 blir det dessa datum och tider som är tillåtna att fiska utan tillstånd på allmänt vatten:

27 augusti kl. 17:00 – 29 augusti kl. 17:00
3 september kl. 17:00 – 5 september kl. 17:00
10 september kl. 17:00 – 12 september kl. 17:00

Fångstredskap
Max 6 burar per person. Kräftburens placering ska märkas ut med kula/garnblåsa med minst 15cm diameter, eller en minst 20cm lång cylinder med minsta diameter 6cm. Färgen skall vara röd, orange, gul eller vit. På den ska bokstaven F stå, vilket står för Fritidsfiskare.Utöver F ska även stå namn och adress eller namn och telefonnummer. Varje bur ska ha minst 2 runda flyktöppningar om minst 28mm diameter, och dessa ska sitta i nedre kanten av burens sida där de inte kan blockeras.

Minimimått
10 cm mätt från pannspets till stjärtspets.  Kräftor mindre än detta mått ska omedelbart tillbaka i sjön.

 

Här kan man läsa mer om reglerna för kräftfiske i Vättern -> Sportfiska rätt på Vättern

Här är en länk till vårt kräftsortiment Fiska.nu Kräftfiske