Uppblåsbar flytväst

Uppblåsbar flytväst är har på senare år blivit mycket populärt för fiske och båtliv. Den är smidig och praktisk, och sitter bekvämt och diskret över nacken när den är outlöst. 

En automatisk uppblåsbar flytväst utlöser sig själv vid kontakt med vatten och stabiliserar din nacke och ditt huvud. Uppblåsbara flytvästar kommer i en storlek och passar alla människor som ligger inom det uppgivna viktspannet. Flytvästens storlek justeras enkelt efter kroppen och hur mycket kläder man har på sig vid tillfället. Detta är mycket praktiskt när släkt och vänner vill följa med ombord, man slipper ha en massa flytvästar i olika storlekar. Tänk dock på att barn bör ha flytvästar i fast material. Det är viktigt att kontrollera sin uppblåsbara flytväst regelbundet för att säkerställa att uppblåsningsanordningen fungerar.

Så fungerar de

Uppblåsbara räddningsvästar har en uppblåsningsventil kopplad till en lufttät lunga. Denna ventil har antingen manuell eller automatisk funktion. Vid manuell uppblåsning drar man ned knoppen på räddningsvästens högra sida med ett ryck. Gasuppblåsningen startar omedelbart att fylla lungan. Vid automatisk uppblåsning behöver man inte göra någonting. Uppblåsningen startar automatiskt efter ca tre sekunder i vattnet. Alla våra räddningvästar med automatisk uppblåsning har även en manuell uppblåsningsbackup samt en munventil som du använder om du vill blåsa upp räddningsvästen med munnen. Räddningsvästen töms på luft via munventilen. Drivgasen i våra gaspatroner är ofarlig koldioxid av livsmedelskvalitet. Obs! Efter att räddningsvästen varit gasuppblåst måste den laddas om. I västen finns markering om vilken återuppladdningssats som skall användas.Instruktion för återuppladdning finns i våra återuppladdningskit.

Uppblåsbar flytväst i ouppblåst tillstånd

Uppblåsbar flytväst i uppblåst tillstånd

Filmklipp - Så fungerar en uppblåsbar flytväst

Här kan du ladda ner en PDF med information: Viktig information om Baltic uppblåsbara räddningsvästar