Spinnfiska Gös

Haspelset för GÖS – Våra rekommendationer

Här är tre prisvärda set med haspelspö och haspelrulle som vi tycker passar perfekt för spinnfiske efter gös. De är alla ganska allround i aktionen och lämpar sig för olika beten . T.ex. jigg, dropshot wobblers och crankbaits.

-27%
949 kr
Fånga gös på jigg

Få beten fångar så många olika fiskar som gummibeten/jiggar. Under flera år har vertikalfisket dominerat gösfisket, men det har avstannat lite och ersatts av spinnfiske. Gösen älskar en förföriskt simmande jigg som studsar fram över botten! Här är några snabba tips som ger mer fisk:

1. Kasta ut och låt jiggen sjunka till botten. Få sedan jiggen att studsa fram längs botten genom att rycka med spötoppen och veva in slaklina,

2. Sträckt lina: Försök att alltid ha linan sträckt och spötoppen riktad ner mot vattenytan. Då känner du när fisken hugger.

3. Gör snabbt ett mothugg när det nappar. Håll ögonen på linan. Ibland kan man se när fisken hugger och linan rycker till.

4. Variera tyngden på jiggskallen. Står fisken djupt, så byt till en tyngre, t.ex. 15-20g, Då får du bättre kontakt och kommer ner snabbare. Jagar de pelagiskt eller ytligt kan man välja en lättare skalle så de hinner hugga på vägen ner, t.ex. 5-10g.

5. Variera storleken på jigg och krok. Allt från 8cm-15cm fungerar bra. runt 10-12cm är standardstorleken.

6. Färg och modell på jiggen. Ett svårt val för många. Vi brukar rekommendera att välja färg efter vad fisken äter, ta i första hand naturliga färger som liknar t.ex. mört, abborre, löja osv. Komplettera med några skrikigare färger som gul, grön och orange som är klassiska gösfärger. Vanligast är fiskliknande jiggar med “paddelstjärt”, men svansjiggar och andra typer fungerar också bra.

Här är några prisvärda jiggpaket vi satt ihop speciellt för spinnfiske efter gös:

-35%
Paketpris!
349 kr
Tillbehör för gösfiske

Här är tafsar och andra fina tillbehör man kan behöva för att göra utrustningen komplett.

Doftmedel & Pennor

Doftspray Gulp Alive Minnow

109 kr