Mete är kanske den mest klassiska fiskemetoden av alla. De flesta svenskar har någon gång provat att meta. För många inbitna fiskare började allting med att titta på ett flöte som guppar.

Mete kan dock vara så mycket mer än så. Du kan meta i stort sett alla arter. Du kan meta med flöte, bottenmeta, och andra metoder. Allt från mört till stora gäddor går att fånga med mete. Det är en enkel metod som är lätt att utöva. För gammal och ung, från land och från båt. Till och med från isen kan du meta!

gösmete

Rullar och spön för Mete

Vi har allt du behöver för att meta. Från enkla toppknutna metspön till tävlingsspön och kastmete spön för stora predatorer och luriga vitfiskar.

Toppknutna Metspön

Toppknutna metspön är precis som det låter metspön som har en lina fastknuten i toppen. Ingen rulle behövs. Här hittar du allt från enkla modeller till tävlingsspön och superkorta teleskopspön.

Feederspön

Spön som används vid bottenmete eller flötmete. Detta är kastspön speciellt framtagen för mete. Främst efter fiskar som sutare, brax, mört och så vidare.
Lite längre spön med känsliga toppar som registrerar minsta napp.

Predatormete

Predatormete innebär mete efter gädda, gös och abborre. Det går att bedriva året runt och det vanligaste betet är småfisk som mört och löja. Vid öppet vatten används lite längre och kraftigare spön och vid ismete används korta spön som ger en häftig fight.

Mete – bra att ha grejer

Mete ska vara problemfritt och avkopplande. Det finns produkter som hjälper dig att koppla av vid vattnet! Tång, våg och håv är självklart. En skäön stol att sitta i kan vara bra att ha.

Tillbehör till mete

Mete är en oerhört bred fiskemetod och det finns massor med tillbehör.
Här hittar du några av våra bästsäljare till olika former av mete.

Beten för mete

Det finns massor av beten du kan använda för mete. Vi har några av de vanligaste i vårat sortiment.

Powerbait

Powerbait är bete för regnbågsmete. En otroligt populär sportfisk som gärna tar något som luktar lite extra!

Flöten

Flöten kommer i alla möjliga storlekar och modeller beroende på vad du ska fiska och vilken typ av bete du använder. Ju större fisk och bete, ju större flöte. Och tvärtom.

Metrevar

Den vanligaste typen av mete är den med vanligt metspö, lina, flöte, krok och sänke. Här hittar du helt vanliga metrevar, färdiga att använda.